Toppmeny

Vannkum iht VA-miljøblad 112

Nobi / Vann og avløp / Kummer og kumdeler / Basal Vannkum

Vannkum iht VA-miljøblad nr. 112.

Vannkum fra NOBI med forankringsbolter er dimensjonert og testet i henhold til kravspesifikasjonen som er angitt i VA-miljøblad nr. 112.

Kontakt – Salg vann og avløpJeg ønsker et uforpliktende tilbud

vannkum va-miljøblad Produktark – Vannkum iht. VA miljøblad

Tilgjengelige konsoller: 

Kravspesifikasjonen gjelder for prefabrikkerte vannkummer hvor opptredende krefter forankres i kummens bunnseksjon. Kravspesifikasjonen begrenser seg til rørdimensjoner fra DN 100 – 400 og tilhørende ventil og rørdeler for driftstrykk inntil PN 16. Andre rørdimensjoner og større trykklasser må dimensjoneres og prosjekteres spesielt.

vannkum tabell konsoller

Trykk «CTRL» og «+» for å forstørre bildet i nettleser.

Ole Gloppen Avdelingsleder vanndeler 479 71 310 ole.gloppen@nobi.no

Prefabrikkert vannkum med innstøpte bolter:

Basal vannkum med forankringsbolter er dimensjonert og testet i henhold til kravspesifikasjonen som er angitt i VA-miljøblad nr. 112.

  • M27 bolter kan benyttes for DN100-200 vannledning.
  • M36 bolter kan benyttes for DN100-400 vannledning.
Ole Gloppen Avdelingsleder vanndeler 479 71 310 ole.gloppen@nobi.no

Kummens styrkeklasse: 

Kumdiameter og styrkeklasse bestemmes ut fra største tilknyttet nominelle ledningsdiameter, og er angitt i tabellen under. Legg merke til at enkelte konsoller tåler større belastning enn styrkeklassen til kummen. Diameteren på kummen må også bestemmes ut i fra grunnforholdene, for å sikre at kummen står stabilt. Styrkeklassen tilsvarer resultantkraften som kummen er testet med i henhold til kravspesifikasjon angitt i VA-miljøblad nr. 112.

vannkum størrelser

styrkeklasser_konsoll

Ole Gloppen Avdelingsleder vanndeler 479 71 310 ole.gloppen@nobi.no

Tilgjengelige konsoller utover VA-miljøblad nr 112: 

Konsollene Uniklikk og Multikonsoll har vært dominerende i markedet, men tilfredstiller ikke VA-miljøblad nr 112. De vil fortsatt eksistere, men er utelatt her. 

Kvalitet:

Alle kummer NOBI produserer og som merkes «Basal» produseres i henhold til NS 3139; Kummer av betong. Dette forsikrer at kummene ivaretar de beste funksjonsegenskaper, som eksempelvis tetthet i skjøt. NOBI er underlagt streng internkontroll, samt tredjepartskontroll fra Kontrollrådet – slik at du som kunde alltid er forsikret om at produktene du mottar innehar den beste kvaliteten. 

Virket dette som noe for ditt prosjekt? Benytt skjemaet for et uforpliktende pristilbud eller andre generelle spørsmål. Vi hjelper deg gjerne med smarte og kostnadseffektive løsninger. 

Kontakt NOBI:

NOBI logo

Ole Gloppen
Avdelingsleder vanndeler / salgskonsulent armatur
Tlf 56 15 16 02 – Mobil 479 71 310
E-post: ole.gloppen@nobi.no

Utvikling og hosting: Senson AS