NOBI Firkantkum – Ekstrem kapasitet og fleksibilitet

Firkantkum fra NOBI

NOBI Firkantkum:

NOBI Firkantkum er et allsidig, spesialtilpasset betongprodukt med mange bruksområder og anvendelser. Våre prefabrikkerte firkantkummer benyttes ofte i situasjoner som setter krav til ekstrem kapasitet- og fleksibilitet. 

Geir GammelsrødSalg VA976 85 468geir.gammelsrod@nobi.no
Eirik SoltvedtSalg VA900 35 590eirik.soltvedt@nobi.no
Ole GloppenAvdelingsleder Vanndeler479 71 310ole.gloppen@nobi.no
Odd SivertsenAvd.leder Voss, Salg VA992 03 463odd.sivertsen@nobi.no
Stein-Aril PettersenSalgsleder Voss969 46 921stein-aril@nobi.no

NOBI Firkantkum leveres etter dine unike spesifikasjoner:

Firkantkum fra NOBI kan benyttes for de fleste, større installasjoner under bakkenivå, eksempelvis avløpskum for store rørdimensjoner eller tilkoblingspunkter for el-installasjoner. Øvrige løsninger og bruksanvendelser av NOBI Firkantkum:

 • Vannkum
 • Vannmålerkum
 • Trykkreduksjonskum
 • Fordrøyningsbasseng
 • Pumpestasjoner
 • Koblingskummer for fiskeri

Produksjon - NOBI Firkantkum:

NOBI kan bistå ditt prosjekt med prosjektering, produksjon og levering av prefabrikkert firkantkum i betong. Som kunde får du stor fleksibilitet rundt tilpasninger- og produktet utformes med høy målnøyaktighet og presisjon.

Våre tekniske ressurser kan foreta beregninger av armering, overdekning og andre prosjekteringsforhold. Firkantkum kan også leveres med en rekke tilpasninger, alt ifra ønskede utsparinger til dører, stiger, konsoller og andre utforminger. Firkantkum leveres også med falsløsning ifm. topplate som effektivt forhindrer sideforskyvning. 

Produksjon av NOBI Firkantkum i betong

Levering - NOBI Firkantkum:

NOBI leverer firkantkum over hele Norge. Vi organiserer transport avhengig av mottaksmuligheter gjennom vår bilpark eller tilhørende dypvannskai. 

Som kunde trenger du bare å forholde deg til en leverandør med komplett firkantkum. Det gir sunn risikostyring med tydelig ansvarsfordeling og tilgjengelig dokumentasjon. 

NOBI Firkantkum som vannkum:

En komplett firkantkum er kostnadsbesparende og sikrer effektiv fremdrift på anlegget. Ved plasstøp trenger man enormt stor plass, forskalingsmateriell, tilstrekkelig støpeareal, grøften står åpen, vei må sperres i større perioder og blådeler skrus på «gamlemåten».   Med firkantkum fra NOBI forenkler du prosjektgjennomføringen fra A-Å. 

På lik linje med NOBI Basal Aqua Safe – er vannkumvarianten av NOBI Firkantkum produsert og montert under kontrollerte forhold. Konsoller, forankringsbolter og innfestinger er dimensjonert etter Basal Standard og  VA-miljøblad 112

Vi er løsningsorientert og kan spesialtilpasse firkantkum til å tåle ekstreme belastninger fra vannledning. Tidligere har vi levert firkantkummer opp til DN 700mm. 

Fordeler med NOBI Basal Aqua-Safe vannkummer

8 gode grunner til å velge Basal Aqua-Safe vannkum fra NOBI:

 1. Alle deler er godkjent av tredjepart (herunder; kum, innfesting, montering & lokaler)
 2. Konsoll og armatur er kontrollert og fri for epoksyskader.
 3. Montert innomhus av sertifisert personell.
 4. Garantert lekkasjefri.
 5. Alle bolter er trukket til/montert med rett moment.
 6. Innfesting, konsoll og festeører er styrkemessig vurdert.
 7. Dokumentert, testet og teoretisk vurdert innfesting.
 8. Godkjent rørgjennomføring.

Fordeler med firkantkum og øvrige betongelement fra NOBI:

Prefabrikkerte betongelementer og firkantkum fra NOBI er samfunnskritiske løsninger som tilfredsstiller strenge krav til kvalitet, funksjon og kortest mulig avbrudd. Vi kombinerer beste praksis med dine unike spesifikasjoner.

Betongprodukter til Vann & Avløp:

Sammen med våre kunder trygger vi Norges vann- og avløpssystemer i dag- og for kommende generasjoner. Skal det legges rør og kummer handler det om å tenke langsiktig. De skal vare i minst hundre år og tåle enorme belastninger. Med betongprodukter til vann og avløp fra NOBI får du bærekraftige og langsiktige løsninger som takler morgendagens utfordringer.

NOBI BASAL MILJØBETONG
Betongelement til samferdsel | Kulvert fra NOBI

Betongelement til Samferdsel & Infrastruktur:

Vi er stolt av å levere samfunnskritisk infrastruktur med kvalitet for generasjoner.  Nobi er blant Norges ledende leverandører av betongelement til samferdselsprosjekter. Veiene skal legge til rette for verdiskapningen Norge skal leve av i fremtiden, og vi har løsningene som er med å sikre bærekraftig transport. 

Previous slide
Next slide

Kontakt NOBI:

NOBI er totalleverandør av betongprodukter til vann- og avløp til landets største entreprenører og byggeprosjekter. Sammen trygger vi Norges vann- og avløpssystemer i dag- og for kommende generasjoner. Kontakt oss gjerne for spørsmål rundt NOBI Firkantkum, eller send oss en forespørsel. Vi er behjelpelig nå – og for prosjekter i fremtiden. 

Christian BerlandProsjektleder 920 27 920christian.berland@nobi.no
Espen MikalsenDaglig leder906 73 735espen.mikalsen@nobi.no
Marcin WilczynskiProsjektering & dimensjonering968 32 393marcin.wilczynski@nobi.no
Tobias Mikalsen Produksjonsleder977 57 430tobias@nobi.no

Kontaktskjema

Fortell oss mer om ditt prosjekt.
Dra og slipp filer her, eller
Max. file size: 64 MB.
  Gjerne legg ved tegning eller ytterligere prosjektbeskrivelser, slik at det blir lettere for oss å hjelpe deg med din henvendelse.

  Våre produkter

  Skroll til toppen