Toppmeny

Nobi AS er i dag et familieeid betong- og industrikonsern. Vi produserer og selger betongprodukter til bygg og anlegg. Våre virksomhetsområder er delt inn i

Nobi AS har fabrikker på Askøy og Voss.

Pr 2020 er vi til sammen ca. 150 ansatte

Historien til dagens selskap ble startet på Askøy i 1934 av Espen Mikalsen sin farfar sammen med sine 3 brødre. Bedriftens første produkter var tilvirkning av tømmer til husbygging og produksjon av tresko. Espen`s farfar kjøpte ut sine brødre og sammen med sin eldste sønn og far til Espen, startet de med produksjon av blokkstein til grunnmurer omkring 1960 tallet. Etter hvert gikk man mer over til å produsere rør og kum produkter. Bedriften ekspanderte og tidlig på 80-tallet bestemte far til Espen seg for å bygge ny fabrikk på nordre Askøy. Samtidig som fabrikken stod ferdig i 1986 kjøpte han deler av sin største konkurrent Nobi Norsk Byggindustri AS som hadde fabrikk i Blomsterdalen i Bergen. Nåværende Daglig leder Espen Mikalsen tok over for sin far i 1993 og bedriften har siden hatt flere utbygginger av produksjonslokaler og tomter.

I 2010 kjøpte Nobi Voss Cementvarefabrikk LL og besluttet å ruste opp fabrikken og starte med produksjon av betongelementer til bygg. Bedriften investerte i nytt blandeanlegg og utvidet med større produksjonshall til blant annet å produsere forspente hulldekker.

I 2011 bygde vi nytt bygg på Lønningen like ved Bergen Lufthavn. Bygget har lokaler til salg av egenproduserte og innkjøpte byggevarer, og kontorer for ansatte innenfor salg og prosjektering av bygg elementer.

I 2017 startet ny utbygging på Askøy. Bedriften hadde vokst ut av sine kontorlokaler og vi trengte også mer plass til armeringsproduksjon. Utbyggingen stod ferdig januar 2018. I samme lokaler ble det bygget egen hall for montasje av armatur til vannkummer. Dette er nytt produktområde som vi har stor forventning til.

Utvikling og hosting: Senson AS