Toppmeny

Bjelker

Nobi / Bygg / Bjelker.

bjelker

Prefabrikkerte bjelker i betong fra NOBI: 

NOBI kan tilby slakkarmerte bjelker – både kontinuerlige lagt på søyletopp og enkle lagt på søyler med eller uten konsoll.

Interessert i bjelker? NOBI tar i mot alle henvendelser, om det er generelle spørsmål, ønske om et uforpliktende tilbud, eller annet. Vi hjelper deg gjerne med ditt prosjekt. 

KONTAKT: Salg/prosjektering byggJeg ønsker et uforpliktende pristilbud

Kjetil Gulbrandsøy Gruppeleder salg 954 17 137 kjetil.gulbrandsoy@nobi.no

Slakkarmerte- og kontinuerlige bjelker: 

Bjelkene produseres i finèrform, og oppsiden i form brettskures. Kontinuerlige får mindre deformasjoner enn fritt opplagte, noe som også kan bidra til besparelse i byggehøyde. Hovedtypene NOBI leverer er RB-, LB- og DLB, men andre typer kan også leveres etter forespørsel.

Her kan du se en tabell over vanlige bjelketyper og dimensjoner, hentet fra betongelementboken bind A:

Bjelketyper og dimensjoner

RB-bjelker: 

RB er rette bjelker med rektangulært tverrsnitt. Her kan du eksempelvis se hvordan det er blitt brukt i en sjakt. Den orienterende bæreevnen for RB b/h, kan ses gjennom forholdet av bruksgrenselast og spennvidde i meter for fritt opplagt RB. Kurvene er veiledende, spesielt RB med avtrappet opplegg og/eller høy skjærekraft kreve noe større dimensjoner.

Du kan se hvilke bjelker som passer ditt prosjekt her: Orienterende bæreevne RB-Bjelker

LF- og DLB: 

LB- og DLB brukes gjerne for å redusere den totale konstruksjonshøyden ved at dekkeelementer bæres av en langsgående oppleggshylle på bjelkene. Bjelkene må sikres under montasje (eventuelt også i den permanente konstruksjonen) for å unngå vridning ved skjevbelastning.

Illustrasjon DLB-BjelkeOrienterende bæreevne LB og DLB-bjelker

Diagrammet, hentet fra betongelementboken bind A, viser hhv. fritt opplagt LF-  og DLB. Ved kontinuerlige bjelkelag kan diagrammene anvendes ved at man benytter en fiktiv spennvidde som er ca. 0,8 × søyleavstanden.

Kjetil Gulbrandsøy Gruppeleder salg 954 17 137 kjetil.gulbrandsoy@nobi.no

Hvorfor velge søyler hos NOBI?

NOBI er et ledende betong- og industrikonsern fra Vestlandet. I motsetning til mange andre får du tilgang til en utstrakt, kortreist verdikjede av en totalleverandør innen betongelementer. Dette forsikrer rask leveringstid, og du som kunde får produkter til avtalt tid og sted. I tillegg er det en rekke andre fordeler for deg som kunde å handle gjennom oss. Se noen punkter her om hvorfor du bør velge prefabrikkerte bjelker i betong fra oss:  

  • Tilpasningsdyktig etter ønskede dimensjoner og form fra kunde, fleksibilitet på løsninger.
  • Utstrakt samarbeid med prosjekteringsavdeling med stor kompetanse og erfaring. 
  • Produksjon i moderne fasiliteter gir gode kvalitet og få avvik. 
  • Kortreist og lokalprodusert.

KONTAKT: Salg/prosjektering byggJeg ønsker et uforpliktende pristilbud

Kjetil Gulbrandsøy Gruppeleder salg 954 17 137 kjetil.gulbrandsoy@nobi.no

Fordeler med bjelker og andre betongelementer fra NOBI:

fordeler betongelementer

NOBI er total-leverandør innenfor bygg-segmentet. Det er viktig å ha et bygg som dekker fremtidens behov. Les mer om hvorfor det lønner seg å velge ditt neste byggprosjekt med prefabrikkerte betongelementer fra NOBI, her.  Vi er også stolt medlem av betongelementforeningen.

Effektiviser byggeprosessen og reduser ditt prosjekts miljøavtrykk med kortreiste produkter fra NOBI. Ta gjerne kontakt for mer informasjon eller et uforpliktende tilbud.

Kontakt NOBI: 

bjelker

Kjetil Gulbrandsøy
Avd.leder salg og konstruksjon Bergen
95417137
kjetil.gulbrandsoy@nobi.no

Utvikling og hosting: Senson AS