NOBI Stormur

NOBI Stormur - en komplett støttemur i betong

NOBI Stormur:

NOBI Stormur er en komplett støttemur i betong til både prosjekt og uterom. Konseptet gir enkel oppføring av støttemur med solide og stabile blokker. NOBI Stormur er kostnadseffektivt, tidsbesparende og ivaretar arkitektonisk uttrykk for både små- og store prosjekter.

Mathias IgelstrømAvd. leder NOBI Bergen
928 41 777mathias@nobi.no
Odd SivertsenAvd. leder NOBI Voss
992 03 463 odd.sivertsen@nobi.no
Mathias Mikalsen PedersenMarkedssjef401 04 975mp@nobi.no

NOBI Stormur - En komplett støttemur i betong:

NOBI Stormur har tilpasningsmuligheter ovenfor ethvert prosjekt. Med et komplett utvalg av komponenter kan du effektivt bygge alt fra mindre støttemurer til store gravitasjonsmurer raskt, stabilt og sikkert.

Fordeler med NOBI Stormur:

  • Tidsbesparende og sikker installasjon
  • Solid og stabil kvalitet
  • Kortreist og lokalprodusert med lavkarbonresept.
  • Forutsigbar planlegging og logistikk
  • Enkel kalkulering av bakfylling

NOBI Stormur kan leveres med geonett, drensrør og overflatebehandling.

NOBI Stormur - en komplett støttemur i betong

Bygging av NOBI Stormur:

NOBI Stormur er et enkelt og tidsbesparende byggekonsept for alt ifra mindre støttemurer til omfattende gravitasjonsmurer. 

Stormur har en helningsgrad på 4.5 grader. Kombinert med låsesystem og elementvekt gir dette stabilitet og sikkert for støttemuren. Det er ikke behov for lim, fug eller mørtel. Få et komplett uttrykk ved halvblokk i enden på annenhvert skift for flotte overganger og toppblokk som avslutning.

Ved forutsigbart underlag kan man bygge inntil 4 høyder med NOBI Stormur uten bruk av såleblokk. Dersom man ønsker å bygge høyere, vil det være behov for såleblokk og jordarmering. 

Bygging av NOBI Stormur - oppføring stor støttemur i betong

1) Eksisterende Masse, 2) Drenerende masse, 3) Fyllmasse, 4) Geonett, 5) Dreneringsrør. Illustrasjon for oppføring er en generell beskrivelse, ta stedlige forhold i betraktning. Store støttemurer må stabilitetsberegnes og dimensjoneres i hvert enkelt tilfelle ut fra aktuelle laster.

Bygging av hjørner:

Ved oppføring av NOBI Stormur og bruk av hjørneblokker blir hver høyde forskjøvet 50mm. For å opprettholde rette skift vil det være nødvendig å benytte nøkkelblokk. NOBI Stormur bygges enkelt ved å stable annehver hjørneblokk (H/V).

Utvendig hjørneblokk har profilutforming på to sider. Innvendig hjørneblokk har utsparing som sikrer sømløs overgang for konstruksjonen. 

NOBI Stormur toppblokk legging

Kortreist og lokalprodusert:

NOBI Stormur er en kortreist- og lokalprodusert støttemur fra vår fabrikk på Askøy, rett utenfor Bergen. Løsningen har ingen armering og er laget med en av våre lavkarbonresepter. 

Kontakt oss for mer informasjon. Vi er behjelpelig nå- og for prosjekter i fremtiden. 

NOBI Stormur illustrasjon enkeltblokk støttemur betong
Mathias IgelstrømAvd. leder NOBI Bergen
928 41 777mathias@nobi.no
Odd SivertsenAvd. leder NOBI Voss
992 03 463 odd.sivertsen@nobi.no
Mathias Mikalsen PedersenMarkedssjef401 04 975mp@nobi.no

Våre produkter

Handlekurv
Rull til toppen