En Mikalsen takker av

Daglig leder EspenMikalsen og onkelen Egil Mikalsen.
Daglig leder Espen Mikalsen og onkelen Egil Mikalsen. – Espen har vært dyktig og vil videre. Faren var samme type, sier Egil Mikalsen.

– Jeg ble født inn i NOBI, sier Egil Mikalsen. Nå blir han pensjonist.

Som tre-åring løp Egil Mikalsen med mat til faren som stod i produksjonen på sagbruket i tiden da NOBI het Brødrene Haugland.

Fredag 30. november har han sin siste arbeisdag før han blir pensjonist.

Egil har vært med på hele dannelsesreisen til konsernet.

Kjøpte lastebil for Husbanklånet

Han begynte i produksjonen tidlig i barneskolen. Men det var egentlig flyger Mikalsen skulle bli.

- Jeg kjørte som sjåfør for NOBI i noen år, før de ville ha meg inn som produksjonsleder, forteller Egil Mikalsen. Her i produksjonen med Espen Mikalsen og Mathias Igelstrøm.
– Jeg kjørte som sjåfør for NOBI i noen år, før de ville ha meg inn som produksjonsleder, forteller Egil Mikalsen. Her i produksjonen med Espen Mikalsen og Mathias Igelstrøm.

– Jeg tok utdannelse til å bli trafikkflyger og instruktør. Men jeg er jo født inn i NOBI. Johannes, min eldste bror, tok over selve driften etter far. Jeg kjøpte lastebil for halve Husbanklånet mitt og fikk meg egen bil. Jeg kjørte som sjåfør for NOBI i noen år, før de ville ha meg inn som produksjonsleder.

Eier gårdsbarnehage

I januar i år fikk NOBI ny produksjonsleder i Tom Dale, men Egil har blitt værende i produksjonen. Og knapt hatt en dag borte.

– Jeg tror jeg har hatt en eller to sykedager. Da husker jeg at jeg lå strykeflat. 05.30 ringer vekkerklokken hver dag. 06.30 er jeg på jobb.

Når du ser tilbake på alle årene, er det noe du er spesielt stolt av?

– Jeg har ikke tenkt så mye på det, bedriften ligger mitt hjerte nært. Espen har vært dyktig og vil videre. Faren var samme type.

Har du tenkt på pensjonstilværelsen?
– Jeg har litt skog og eiendom hjemme som jeg skal drive med.

Han eier også en gårdsbarnehage.

Egil Mikalsen sammen med Jann Per Karlsen og Thomas Mikalsen.
Egil Mikalsen sammen med Jann Per Karlsen og Thomas Mikalsen.

– Jeg er født inn i en gründerånd med trang til å skape. Med 300 mål skog og utmark skal jeg ikke bli arbeidsledig, smiler Mikalsen.

Våre produkter

Skroll til toppen