Fjerde generasjons inntog

TOBIAS MIKALSEN, MATHIAS MIKALSEN PEDERSEN

Fjerde generasjons inntog:

Selv etter 90-års fartstid, er NOBI fortsatt en norskeid familiebedrift. Vi er stolt over at fjerde generasjon også ønsker å ta del i vår tradisjonsrike virksomhet og arbeidet med å løfte betongfaget ytterligere.

I fars fotspor:

Tobias er eldste sønn til daglig leder, Espen Mikalsen. På samme måte som sin far, ble Tobias tidlig involvert i bedriften. Hans første fulle uke var på arbeidsuken i 9.klasse og med ferieavviklinger gjennom ungdomsårene ble mye av tiden tilbragt som ekstrahjelp i produksjonen. 

Etter videregående startet han på fulltid i produksjonen, hvor han jobbet på blokkanlegget med støping av byggevarer til hage, park og gate. For Tobias var det et naturlig valg å følge sine fars fotspor i familiebedriften:

TOBIAS MIKALSEN, ESPEN MIKALSEN
Jeg valgte helt selv å gå inn i bedriften. Etter jeg har fått mer erfaring innenfor vårt fagområde har det blitt mer og mer spennende å jobbe her. Det har vært veldig viktig for meg å gå gradene for å få en forståelse hvordan hele fabrikken virker.
TOBIAS MIKALSEN, NOBI
Tobias Mikalsen
Produksjonsleder Element

Steg for steg:

Etter halvannet år i produksjonen inntok Tobias rollen kontrollør for fabrikken på Herdla. Å få erfaring og større overblikk på kvalitetssikringen, kontinuerlig forbedringsarbeid og andre sentrale styringsprinsipper i NOBI var en naturlig overgang.

Rundt et år senere pensjonerte Harald Lønning (prosjektleder element) seg fra ordinær drift, og mangeårig produksjonsleder, Christian Berland, gikk over til salg- og prosjekt. Med god erfaring fra produksjon- og kontrolløroppgavene var Tobias klar for nye utfordringer som produksjonsleder for elementhallen på Askøy. I snart to år har Tobias hatt overordnet ansvar for produksjon av betongelement til flere av landets største samferdsel- og infrastrukturprosjekter:

TOBIAS MIKALSEN, BETONGELEMENT TUNNEL
Å være produksjonsleder er både spennende og krevende. Våre prosjektkunder stiller høye krav og vi er heldig som har mange flinke ansatte slik at vi kan levere på disse forventningene.
TOBIAS MIKALSEN, NOBI
Tobias Mikalsen
Produksjonsleder Element

Sjonglerte fulltid jobb og masterstudier:

Mathias er eldste barnebarn av Johannes Mikalsen (1944-2007) og nevø til Espen. Han er utdannet siviløkonom og har vært med bedriften siden starten av 2021. 

Rett etter Mathias var ferdig med første semester på masternivå, begynte han fulltid ved butikkutsalget på Lønningsflaten. Her fikk han god innføring i salg- og markedsarbeidet på avdelingen, men også etterhvert for hele bedriften. Etter halvannet år med sjonglering mellom NOBI Bergen og studier, ble han uteksaminert med toppkarakterer og startet i jobben som markedssjef ved administrasjonen på Askøy. 

Jeg husker at Espen tok kontakt og ble svært glad for muligheten å ta del i familiebedriften. Det var tøft å kombinere fulltid jobb og forpliktelsene med skoleløpet i et halvannet år, men svært lærerikt på begge områder.
Mathias Mikalsen Pedersen
Markedssjef

Mange hatter:

Ved siden av bedriftens salgs- og markedsaktiviteter er Mathias involvert i en rekke interne prosjektområder, deriblant miljø & bærekraft, kvalitetsarbeid, eiendom og IT. 

– Man får mange hatter og det er rom for å ta ansvar. Personlig syntes jeg det er utrolig kjekt å jobbe på tvers av våre virksomhetsområder med alle dyktige ansatte i bedriften, påpeker han videre. 

Mathias og johannes

Lidenskap for kvalitet - NOBI Nytt:

I denne jubileumsutgaven av NOBI Nytt har vi kombinert vårt 90års jubileum med en temautgave om kvalitet.  I siste utgave finner du flere spennende, kortleste artikler om prosjekter, ansatte og hvordan vi gjør ting i praksis.

NOBI leverer samfunnskritisk infrastruktur med kvalitet for generasjoner. For å gjennomføre dette verdiløftet i praksis er Ytre Miljø, HMS og Kvalitet godt integrert i alle våre aktiviteter.

NOBI NYTT APRIL 2024

NOBI 90 år:

NOBI er en tradisjonsrik, norskeid familiebedrift med lang fartstid. Siden NOBI så dagens lys i 1934 har virksomheten gått fra produksjon av tresko til å bli et ledende betong- og industrikonsern. Les mer om historien vår her:

Våre produkter

Skroll til toppen