Drammen Sykehus - NOBI Betongelementer

Betongelementer til Drammen Sykehus:

Valg av solide materialer er en grunnleggende forutsetning for å bygge sykehus med høy sikkerhet, lang levetid og minimalt vedlikehold. Til Drammen Sykehus har NOBI levert over 500 lass med betongelementer.

Stort spekter av betongelementer:

På Brakerøya har det vært omfattende arbeider for bygging av nye Drammen Sykehus. Her har Veidekke hatt totalentreprise for blant annet oppføring av tre bygg for psykisk helsevern og rus.

Til prosjektet har Nordec Oy, et ledende finsk selskap på bærekonstruksjoner, vært involvert som betong- og stålentreprenør.

Innen byggkategorien har NOBI Bygg & Betong AS levert en rekke betongelementer, ifølge prosjektleder Michael Skovhus Bech i NOBI Bygg og Betong.

Drammen Sykehus - Betongelement fra NOBI
Til prosjektet har vi levert hulldekker, massivvegger, balkonger, trapper og repos.
Michael Skovhus Bech
Prosjektleder

Stort i skala og omfang:

Spesielt merkverdig er leveranser av Hulldekker og Massivvegger, respektivt 19.155m2 og 3.100m2.

– Gjennomføringen har vært svært bra, tross mange endringer i prosjektet har det vært en flott dialog og vi har klart å levere veldig bra hele veien gjennom prosjektet, avslutter prosjektlederen.

Bildegalleri betongelementer til Drammen Sykehus

Mats Gretland i Nordec Oy, forklarer at i de mest intensive periodene av prosjektet hadde han daglig kontakt med både prosjekt- og produksjonsledelsen i NOBI Bygg & Betong AS.

– Med tanke på den forholdsvis store mengden betongelement som ble kjørt vintertid fra Voss til Drammen er vel det ganske naturlig at det ikke alltid går på skinner.

– Det var krevende for alle parter med endringer fra byggeplass og produksjon ift. leveranser, men alle gjorde sitt beste for å få det til å fungere.

Vi hadde så mye kontakt at tonen ble kameratslig og det var veldig hyggelig å gå en runde på byggeplassen med Michael og Inge Rune og en øl etterpå som avslutning på samarbeidet.
Mats Gretland
Nordec OY

500 lass til Østlandet:

Med over 19.000m2 hulldekker som skulle produseres og deretter transporteres til Østlandet med tett på 500 lass, var kvalitet suksessfaktoren.

Produksjonsleder for hulldekker, Sondre Flæte, understreker viktigheten av kvaliteten for gjennomføring:

– Fokuset på kvaliteten her var høy, siden konsekvensen ved feil fort kunne blitt kostbar. Gode medarbeidere i produksjon og lager sørget for at kvaliteten var god, fortsetter han videre.

Produksjonsarbeidere NOBI Voss

Roser trappene fra NOBI:

Til prosjektet leverte også NOBI 29 stk trapper og 30 stk repos, hvorav fire trappe-sjakter inkl. prosjektering. 

Spesielt trappene imponerte Mats Gretland i Nordec Oy, hvor han fastslår at «trappelementene fra NOBI har fått positiv oppmerksomhet flere ganger i dette prosjektet.

Les mer om trapper og repos fra NOBI her:

Produkter til sykehusets parkanlegg:

NOBI har også levert produkter til Agaia AS, som fikk oppdraget om å bygge park- og utenomhusanlegg i tilknytning til prosjektet. 

For utomhusanlegget på hele 75 mål leverte NOBI flere tilpassete treplantekummer for å sikre best mulig vekstvilkår for trærne. 

Til adkomstplasser ble det lagt vekt på universell utforming og tilgjengelighet for alle. Her har NOBI levert både standard- og skreddersydde fotskrapekummer m/rist. 

 

Våre produkter

Skroll til toppen