Armerte falsrør og slisserenner til nytt bakeri for COOP

Nytt bakeri: 

 

Om prosjektet: 

COOP bygger for øyeblikket et nytt bakeri i Åsane gjennom FM Gruppen. Det nye Goman-bakeriet skal ifølge prosjektsjef bli et moderne, storskala industribakeri. Selve bakeriet vil utgjøre 3650 kvadratmeter, samt tilhørende trafikk-, laste- og losseområder på ca. 8400 kvadratmeter. Goman Vest produserer i dag ca. 15000 bakevarer om dagen. Med nytt anlegg forventer COOP å kunne levere opptil 40.000 bakevarer daglig, nok til å forsyne alle COOP-butikker i regionen. 

sjåfør_arbeid

igT-Falsrør: 

NOBI har blant annet levert armerte falsrør til prosjektet. Rørene har benevningen «igT» som følge av at de har innstøpt gummipakning og samtidig er tetthetskontrollert. Hensikten bak den innstøpte gummipakningen er at rørene bedre låses sammen. For å garantere tetthet i skjøtene er det i tillegg brukt et spesialtilpasset glidemiddel fra vår pakningsleverandør. På vår fabrikk like utenfor Bergen testes enkelte rør med et innvendig vanntrykk- og består dermed krav til tetthet for både innvendig og utvendig trykk.

NOBI er sertifisert for produksjon av rør og kummer i betong, og er svært opptatt av at produktene vi leverer innehar høy kvalitet. Les mer om NOBI tilnærming til HMS og kvalitet her

Fordrøyningsanlegg:

Vi har levert store fordrøyningsmagasin av 1600 rør. Da dette er tette rørmagasin vil ikke grunnvann trenge inn og kun tilført overvann fordrøyes. På grunn av tyngde og styrke er det ingen oppdriftsfare. I hver ende er det montert slike fordrøyningsanlegg for både inn- og utløp. De er i hovedsak bygget opp rundt de armerte igT falsrørene, men har gjennom ulike spesialkonstruksjoner blitt omgjort til et magasin for overvannshåndtering. Sammen utgjør denne løsningen et komplett kassestøp som kan benyttes til nedstigning, samt kjerneboring og anvendelser for AR-pakning. Toppen av magasinet er derfor kompatibel med våre kum-produkter, hvor vi har levert justeringsringer, kummer, kjegle og kumlokk-løsninger.

Usikker på hvordan du skal håndtere overvann? Bruk følgende beregningsprogram. Må kun benyttes av faglig kompetente. 

Leveringsdyktig partner: 

I løpet av dagen hadde NOBI fire leveranser til COOPs nye bakeri. Sjåføren «vår» Tom Olsen var til stede på anlegg med første lass. Sammen med Stian Bakken er han en av to faste sjåfører vi benytter fra Vatne Transport, som har vært en sentral samarbeidspartner for mange av våre leveranser i en årrekke. Ansatte som Tom er avgjørende for raske leveranser og fremdrift på våre kunders prosjekter. På en måte er derfor våre sjåfører både ambassadører og selgere av NOBIs produkter og tjenester. Gjennom lang erfaring og kompetanse forsikrer slike sjåfører at NOBI forblir en leveringspartner du kan stole på ved et ellers kaotisk og travelt anleggsområde.  

Dyktige personer i alle ledd.

Tom trekker spesielt frem arbeidsplassen og samarbeid som viktige faktorer for vår leveringsdyktighet. Han understreker at det ikke bare er sjåførene som forsikrer raske leveringer, men også dyktige personer i alle ledd på fabrikken. NOBI leverer mange av sine egenproduserte produkter fra vår egen fabrikk på Askøy, like utenfor Bergen. Tid og distanse er ofte avgjørende, og derfor er kortreiste produkter fra NOBI både konkurranse- og leveringsdyktige. NOBI ønsker å utrette en stor takk til Tom Olsen og Stian Bakken for snart 15 år «i bedriften», og håper det gode samarbeidet fortsetter i fremtiden.

LES OGSÅ: Leveringsdyktigheten til NOBI har imponert oss – AVINOR, Flesland.

Se illustrasjon for det nye bakeriet på bildet over. Bildet er hentet fra FM Gruppens nettsteder, sjekk dem ut her. Prosjektet startet opp nå i Januar. Grunnarbeid og byggetid er estimert til ca. 1 år. Dermed vil forhåpentligvis dørene åpnes allerede Januar 2022. I tillegg til dagens fire leveranser, skal NOBI levere følgende produkter over kommende periode: 

 • 280 meter Slisserenne
 • 2 komplette vannkummer
 • 20 overvann/rennekummer
 • 2 ekstra fordrøyningsanlegg

Slisserenner: 

NOBI våtstøpte slisserenne setter en ny standard. Våre slisserenner er støpt med høyfast selvkomprinerende betong som gir en helt annen finish, med glatte og veldig pene overflater. Toleransen på rennene er vesentlig redusert. Dette sikrer tettere skjøter med en optimal kompresjon. Byggelengden er på hele 2,25 meter – 12,5% lengre enn andre renner på markedet. Monteringen går raskere, samt at den jevne overflaten minimerer risikoen for skader ved brøyting og annen maskinell kjøring. NOBI våtstøpte slisserenner er foretrukket av blant annet Avinor/OSL Gardermoen.

Dette er fremtidens overvannsløsning

Fordelene ved å velge NOBI våtstøpte slisserenner er forankret i økonomi, sikkerhet og kvalitet. Dette er fremtidens overvannsløsning. Vi overgår dagens produkter på alle områder

 1. Hurtig og sikker montering. 
  Innstøpte løfteanker type DEHA gir enkel og sikker montering.
 2. Ferdig innstøpt pakning. 
  I slisserennen er pakningen ferdig støpt og fiksert i muffeenden. Fjern beskyttelsesringen av isopor ved å trekke i tapeenden. Fasen på spissenden og i muffen gir en selvsentrerende funksjon som forsterker pakningens koniske utforming.
 3. Lett å trekke sammen. 
  Våre spissender vil få en optimal kompresjon i skjøt. Spissenden påsmøres Forsheda glidemiddel som kan anvendes både i regn- og snøvær.
  Sentrér elementet og montér spissenden i muffen. Elementene trekkes sammen med spesialverktøy. Vi anbefaler å fuge elementene utvendig med enkomponent fugemasse type Sikaflex eller tilsvarende. Fugebredde 15 mm.

Les brosjyren vår om slisserenner her

 

Ta kontakt med NOBI for dine fremtidige prosjekter. 

Geir GammelsrødSalg VA976 85 468geir.gammelsrod@nobi.no
Eirik SoltvedtSalg VA900 35 590eirik.soltvedt@nobi.no
Ole GloppenAvdelingsleder Vanndeler479 71 310ole.gloppen@nobi.no
Odd SivertsenAvd.leder Voss, Salg VA992 03 463odd.sivertsen@nobi.no
Stein-Aril PettersenSalgsleder Voss969 46 921stein-aril@nobi.no

Våre produkter

Skroll til toppen